Utcai örömzene mindenkinek

Május 5-étől szeptember 8-áig minden csütörtökön, délután 4 és 5 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Carl Lutz-emlékműnél, a Dob utcában. Az ingyenes koncerteket a Spinoza Színház születésnapi ajándékként kínálja a környékbelieknek, és minden budapesti lakosnak. A sorozat Erzsébetváros sokszínűségét és kulturális jellegét kívánja erősíteni.

A húsz héten át tartó programok több mint hetven zenész és énekes közreműködésével valósulnak meg. Fellép többek között: Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter, Nógrádi Gergely, Klein Judit, a Sabbathsong Klezmer Band, Fellegi Balázs, Darvas Kristóf és még sokan mások. A koncerteken klezmer muzsikák, vidám zsidó dallamok hangzanak el, de nem hiányoznak az örökzöldek, a film- és musicalslágerek sem.

Az első koncertre május 5-én 16 órától vár minden érdeklődőt Szinetár Dóra, Fegya és Dunai Tamás a Carl Lutz-emlékműnél. A programsorozatot Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere és Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyitja meg.

A húsz koncert fellépőinek teljes névsora (havi bontásban), illetve minden további információ megtalálható a Spinoza Színház (www.spinoza.hu), az Erzsébetvárosi Önkormányzat (https://www.erzsebetvaros.hu/articles/utcai-oeroemzene-mindenkinek-2) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (www.mazsihisz.hu) weboldalán.